Perecnap

Ismerjük meg együtt a hagyományos zalai lakodalmas sütemény, a cukorperec elkészítésének módját!


Cukorperec dagasztás, formázás, verés, sütés, sepregetés, cukormázzal kenés a Mézeskalács Alkotóműhelyben!

Hogy mi az a cukorperec? A 18. század elején jelent meg ez a különleges lakodalmi sütemény. Elsősorban Zala megyére jellemző. Ez egy koszorú formájú kemény (de nem száraz) tésztaféle, amit fehér selymes máz fed. Formája az egymásba fonódást jelzi, ezért kötődik a mennyegzőkhöz. Napjainkban a cukorperec ismét fénykorát éli. Ennek ellenére nagyon kevesek képesek sikeresen elkészíteni ezt a süteményt. Ennek oka, hogy tanulás hosszú időt vesz igénye, az elkészítés aprólékos. Sok éves tapasztalat szükséges a sikeres elkészítéshez.

Aki részt vesz a programon, betekintést kap az elkészítés módjába.

A résztvevők 2 csoportba lesznek osztva: egyik csoport 10 órától kb. 12.30-ig, a második csoport 13 órától kb. 15.30-ig. Mindkét csoport ugyanazt a tevékenységet végzi. A jelentkezéskor időpontot kell választani! 

Vásárlási lehetőség: Korábban elkészített perec vásárlására lehetőség van.

Hogyan gondoskodunk a biztonságról? - Kis csoport, szükség szerint szájmaszk, folyamatos szellőztetés, szabadtéri munkavégzés lehetőség, fertőtlenítés.

Részvétel költsége: 5000 Ft/fő

Elfogadott fizetési mód: készpénz

Előzetes bejelentkezés szükséges a 30/825-8690 vagy a 83/361-370 telefonszámon legkésőbb 2020.07.14. kedd 20:00 óráig.

Létszámkorlát: 10 fő

Fotógaléria

Időpont


2020.07.18 10:00 - 15:30 (Szombat)

Cím / Elérhetőség


Zalaszentgrót

Cím 8790 Zalaszentgrót, Kisfaludy utca 17/A
Telefon +36 (83) 361-370
Mobiltelefon +36 (30) 825-8690

Kapcsolódó porta

ZalaszentgrótMézespatkó Alkotóműhely

Mézeskalács sütés, díszítés, tojás karcolás Zalaszentgróton.

Részletek

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön programjainkról!


nyitott porták
zala-völgye

Zala Termálvölgye Egyesület

8790 Zalaszentgrót, Batthyány Lajos út 13.

Telefon: 06 83 361 305

Írjon nekünk