Ismerjük meg együtt a hagyományos zalai lakodalmas sütemény elkészítésének módját!
Program a Mézespatkó Alkotóműhelyben Zalaszentgróton 2022. június 4. szombaton 10.00-től 13.00 óráig.
Hogy mi az a cukorperec? A 18. század elején jelent meg ez a különleges lakodalmi sütemény. Elsősorban Zala megyére jellemző. Ez egy koszorú formájú kemény (de nem száraz) tésztaféle, amit fehér selymes máz fed. Formája az egymásba fonódást jelzi, ezért kötődik a mennyegzőkhöz. Napjainkban a cukorperec ismét fénykorát éli. Ugyanakkor a tanulás hosszú időt vesz igénye, az elkészítés aprólékos. Sok éves tapasztalat szükséges a sikeres elkészítéshez.
Aki részt vesz a programon, betekintést kap az elkészítés módjába.
Ajánlatunk a kísérő családtagoknak: a program ideje alatt kovácsműhely látogatás (450 méter séta); gyereknek a szomszédban köztéri játszótér.
Vásárlási lehetőség: cukorperec
Részvétel költsége: 5.000 Ft/fő
Fizetési mód: készpénz
Előzetes bejelentkezés szükséges legkésőbb 2022. június 1. szerda estig a +36308258690 telefonszámon.
Létszámkorlát: 12 fő/alkalom
További Pünkösdi Nyitott Porta események: https://nyitottportak.hu/hirek/punkosdi-portanyitogato.88
Mézeskalács sütés, díszítés, tojás karcolás Zalaszentgróton.
RészletekIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön programjainkról!
Zala Termálvölgye Egyesület
8790 Zalaszentgrót, Batthyány Lajos út 13.
Telefon: 06 83 361 305
Írjon nekünk