Zalai cukorperec készítés

Ismerjük meg együtt a hagyományos zalai lakodalmas sütemény elkészítésének módját!


Program a Mézespatkó Alkotóműhelyben Zalaszentgróton 2022. június 13-án hétfőn és június 14-én kedden 10.00-től 16.00 óráig.

Hogy mi az a cukorperec? A 18. század elején jelent meg ez a különleges lakodalmi sütemény. Elsősorban Zala megyére jellemző. Ez egy koszorú formájú kemény (de nem száraz) tésztaféle, amit fehér selymes máz fed. Formája az egymásba fonódást jelzi, ezért kötődik a mennyegzőkhöz. Napjainkban a cukorperec ismét fénykorát éli. Ugyanakkor a tanulás hosszú időt vesz igénye, az elkészítés aprólékos. Sok éves tapasztalat szükséges a sikeres elkészítéshez.

Aki részt vesz a programon, betekintést kap az elkészítés módjába.

Vásárlási lehetőség: cukorperec

Részvétel költsége: 5.000 Ft/fő

Fizetési mód: készpénz

Előzetes bejelentkezés szükséges legkésőbb 3 nappal korábban a +36308258690 telefonszámon.

Létszámkorlát: 12 fő/alkalom

Fotógaléria

Időpont


2022.06.13 10:00 - 16:00 (Hétfő)
2022.06.14 10:00 - 16:00 (Kedd)

Cím / Elérhetőség


Zalaszentgrót

Cím 8790 Zalaszentgrót, Kisfaludy utca 17/A
Telefon +36 (30) 825-8690

Kapcsolódó porta

ZalaszentgrótMézespatkó Alkotóműhely

Mézeskalács sütés, díszítés, tojás karcolás Zalaszentgróton.

Részletek

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön programjainkról!


nyitott porták
zala-völgye

Zala Termálvölgye Egyesület

8790 Zalaszentgrót, Batthyány Lajos út 13.

Telefon: 06 83 361 305

Írjon nekünk