Különleges lakodalmi sütemény a Mézespatkó Alkotóműhelytől.
Hogy mi az a cukorperec? A 18. század elején jelent meg ez a különleges lakodalmi sütemény. Elsősorban Zala megyére jellemző. Ez egy koszorú formájú kemény (de nem száraz) tésztaféle, amit fehér selymes máz fed. Formája az egymásba fonódást jelzi, ezért kötődik a mennyegzőkhöz. Napjainkban a cukorperec ismét fénykorát éli. Ugyanakkor a tanulás hosszú időt vesz igénye, az elkészítés aprólékos. Sok éves tapasztalat szükséges a sikeres elkészítéshez.
Mézeskalács sütés, díszítés, tojás karcolás Zalaszentgróton.
RészletekEgyedi kézműves ajándéktárgyak a Mézespatkó Alkotóműhelyből.
RészletekIratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön programjainkról!
Zala Termálvölgye Egyesület
8790 Zalaszentgrót, Batthyány Lajos út 13.
Telefon: 06 83 361 305
Írjon nekünk