Zalai cukorperec


Mézespatkó Alkotóműhely

Különleges lakodalmi sütemény a Mézespatkó Alkotóműhelytől.


Hogy mi az a cukorperec? A 18. század elején jelent meg ez a különleges lakodalmi sütemény. Elsősorban Zala megyére jellemző. Ez egy koszorú formájú kemény (de nem száraz) tésztaféle, amit fehér selymes máz fed. Formája az egymásba fonódást jelzi, ezért kötődik a mennyegzőkhöz. Napjainkban a cukorperec ismét fénykorát éli. Ugyanakkor a tanulás hosszú időt vesz igénye, az elkészítés aprólékos. Sok éves tapasztalat szükséges a sikeres elkészítéshez.

Fotógaléria (6)

ZalaszentgrótMézespatkó Alkotóműhely

Mézeskalács sütés, díszítés, tojás karcolás Zalaszentgróton.

Részletek

A porta további termékei

Mézeskalács termékek

Egyedi kézműves ajándéktárgyak a Mézespatkó Alkotóműhelyből.

Részletek

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön programjainkról!


nyitott porták
zala-völgye

Zala Termálvölgye Egyesület

8790 Zalaszentgrót, Batthyány Lajos út 13.

Telefon: 06 83 361 305

Írjon nekünk