Megalakult a Zala-völgyi Nyitott Porta együttműködés


2018. szeptembertől várják a Zala-völgyi Nyitott Porták vendégeiket, vásárlóikat

A Zala Termálvölgye Egyesület szakmai támogatásával 2018. július 25-én Zalacsányban a Farm Inn Fogadóban (Örvényeshegy u. 20.) megalakult a Nyitott Porta rövid élelmiszerlánc (RÉL) csoport.


A partnerséget megalapító 16 Zala-völgyi gazda, helyi termék előállító és agroturisztikai szolgáltató célul tűzte ki, hogy minőségi, helyben előállított termékekkel, színvonalas szolgáltatásokkal lássák el a környékbeli lakosokat és az ide látogató vendégeket. Az együttműködő gazdák legfontosabb vállalása, hogy egész évben rendszeresen hirdetnek meg nyitott napokat és eseményeket az érdeklődők, vásárlók számára, akik így felkereshetik a portákat, megismerkedhetnek az itt folyó mezőgazdasági, élelmiszer-készítési munkafolyamatokkal, megkóstolhatják, és a gazdaságból közvetlenül megvásárolhatják a különleges helyi termékeket. A gazdák által meghirdetett időpontokról, programokról az együttműködés - jelenleg fejlesztés alatt álló - közös honlapján, a www.nyitottportak.hu oldalon érhető majd el aktuális információ 2018. szeptember 1-től kezdődően.

A rövid élelmiszerlánc csoport megalakításában kulcsfontosságú segítséget adott egy horvát-magyar határmenti együttműködési projekt. (A projekt címe: AgriShort - Rövid élelmiszerláncok és a versenyképes agrárgazdaság létrejöttének megalapozása térségi és intézményi együttműködések életre hívásával; A támogató program: Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020; Program honlap: www.huhr-cbc.com,  Projekt honlap: www.agrishort.eu/hu) Az AgriShort projekt keretében került sor egyebek mellet a RÉL csoport megalakítását előkészítő szakmai tevékenységekre (pl. helyzetelemzés, tudásátadás), a Nyitott Porták kommunikációját lehetővé tevő fejlesztésekre (pl. arculattervezés, promóciós kisfilm, honlap stb. - ez utóbbiak augusztus folyamán fognak elkészülni).

A 2018. július 25-i rendezvényen egyebek mellett sor került a Nyitott Porta RÉL csoportot megalakító együttműködési megállapodás együttes aláírására; a Nyitott Porta együttműködésbeli tagságot igazoló tanúsítványok és táblák átadására; valamint a Nyitott Porták termékeinek kiállítására is.

Közzététel időpontja: 2018. július 25.                                                                                                                                                                                

Közzétette: Zala Termálvölgye Egyesület

További információ: 83/361-305, info@zalatermalvolgye.hu

Fotógaléria

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön programjainkról!


nyitott porták
zala-völgye

Zala Termálvölgye Egyesület

8790 Zalaszentgrót, Batthyány Lajos út 13.

Telefon: 06 83 361 305

Írjon nekünk