Zala-völgyi nyitott porták: Zalaudvarnokon találkoztak a résztvevők

A Zalai Hírlap 2019. március 19-én megjelent cikke a IX. Nyitott Porta műhelytalálkozóról.


Az elmúlt héten a zalaudvarnoki Vadvirág Étteremben találkoztak a Zala-völgyi Nyitott Porta együttműködésben részt vevő gazdák és helyitermék-előállítók.

A program házigazdája a Zala Termálvölgye Egyesület volt. A Nyitott Porták együttműködésben eddig részt vevő Zalaszentgrót térségi 16 tag tavaly ősz óta folyamatosan hirdet nyílt napokat és eseményeket a látogatók, vásárlók számára. A portákon megismerhetik a gazdaságok életét, helyi termékeket kóstolhatnak, vásárolhatnak, s lehet akár lovagolni is.

Megnyitójában a Zala Termálvölgye Egyesület elnöke, Guitprechtné Molnár Erzsébet ismertette az elért eredményeket, pályázatokat, a Szőlőhegyi Piknik szlovén-magyar programról pedig Martincsevics István, a Zalai Borút Egyesület alelnöke szólt.

 

Kép: Horváth Orsolya Fotó: Szalay

Az együttműködés jelenlegi és leendő tagjai Horváth Orsolya turisztikai szakértő segítségével közösen dolgoztak kínálatuk fejlesztésén. Az első csomagajánlatot a Zala-völgyi Nyitott Porták a húsvéti hétvégéhez kapcsolódóan fogják meghirdetni, egyebek mellett vezetett túrával, tojásfestéssel, gyerekprogramokkal.

Európai uniós támogatásnak köszönhetően számos kis léptékű beruházás valósulhat meg idén a minősített gazdaságokban. Megújulhatnak az értékesítő és kóstoltató helyiségek, és falusi vendégasztal szolgáltatáshoz kapcsolódó létesítmények jöhetnek létre.
A cél, hogy a porták kínálatát minél szélesebb körben megismerjék, ezért hamarosan marketingkampány indul pályázati segítséggel. Számos gazda most is azon dolgozik, hogy megfeleljen a hálózat támasztotta minőségi követelményeknek, így hamarosan 20 fölé emelkedhet a Zala-völgyi Nyitott Porták száma.

Cikk forrása: Zalai Hírlap, zaol.hu

Cikk linkje: https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/zala-volgyi-nyitott-portak-zalaudvarnokon-talalkoztak-a-resztvevok-2916499/

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön programjainkról!


nyitott porták
zala-völgye

Zala Termálvölgye Egyesület

8790 Zalaszentgrót, Batthyány Lajos út 13.

Telefon: 06 83 361 305

Írjon nekünk