Csáford-völgyi Natúr Pont

Gyümölcs, zöldség és gyógynövény feldolgozó Zalaszentgróton.


Zalaszentgrót Csáford Alsóhegyen széles körű feldolgozás folyik. Nem csak a gyümölcsökből és zöldségekből készítenek 100%-os mono-multileveket, aszalványokat és hagyományos lekvárokat, hanem feldolgozásra kerülnek a gyógynövények is. Többek között illóolaj lepárlással, szárítással és szirupkészítéssel is lehet itt találkozni az 52 féle növényi olaj préselés mellett. Ezeken kívül be lehet tekinteni a szappangyártás rejtelmeibe.

A fenntartható gazdálkodás itt lételem, nem csupán napelemet, komposzt toaletet használnak, hanem többek között energia felhasználást nem igénylő hűtött raktárokban tárolják a termékeket.

Az összesen több, mint 20.000 m2-es vegyszermentes területen a lehető legtöbb mellékterméket hasznosítják és ebbe a folyamatba az állatokat is bevonták. Megtalálhatóak itt kecskék, rackák, sertések, nyulak és baromfiak is.
Előre egyeztetett időpontban a felsorolt tevékenységeket a látogatók gyakorlatban is kipróbálhatják.

Termékek: Gyümölcslevek; Gyógynövény szirupok

Szolgáltatások: Üzemek megtekintése; Kóstolási lehetőség; Állatok megtekintése; Tájékoztató a termékekről, a feldolgozás módjáról; Gyakorlatban kipróbálható feldolgozás, pl. gyümölcslé gyártás, illóolaj lepárlás

Fotógaléria

NYitott napok


Nincs rögzített nyitott nap.


A porta vállalja, hogy egész évben előzetes egyeztetéssel a meghirdetett nyitott napokon és programokon túl is fogad látogatókat. Igény szerint egyedi program szervezéssel.

Cím / Elérhetőség


Zalaszentgrót

Cím 8795 Zalaszentgrót, Cser-Zilai utca 10
Mobiltelefon +36 (30) 894-6493
E-mail infonetblaze.hu
Weboldal http://facebook.com/CsafordvolgyiNaturPont

Megközelíthetőség


A porta Zalaszentgrót város Csáford városrészének Alsóhegyi részén helyezkedik el. Közúton megközelíteni a Zalaszentgrótot Kehidakustánnyal összekötő 7352-es úton lehet. A 7352-es útról az "Csáford-Alsóhegy" táblánál kell lekanyarodni az Alsóhegyi zártkertek felé aszfaltos úton. A porta a kereszteződéstől számítva 1,2 kilométerre lesz bal oldalon kitáblázva.

A porta által kínált termékek

Gyógynövény szirupok

Gyógynövényekből készült szirupok a Csáford-völgyi Natúr Ponttól.

Részletek

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön programjainkról!


nyitott porták
zala-völgye

Zala Termálvölgye Egyesület

8790 Zalaszentgrót, Batthyány Lajos út 13.

Telefon: 06 83 361 305

Írjon nekünk