Hagyományos Kert és Kacika Állatsimogató

Hagyományos gazdaság állatsimogatóval, kilátóval, szálláshellyel Ligetfalván.


A Hagyományos Kert Ligetfalván szó szerint vett régi parasztporta lenne, ha mára a társadalmi körülmények és a lehetőségek nem változtak volna meg. Így a hagyományokhoz kötődő, de a mai korhoz és e tájhoz igazodó porta alakult ki az házigazdák ittélése során közel 20 év alatt. A teremtett környezettel összhangban törekszenek minél több élelmet maguk megtermelni egyéb, falun kívüli munkavégzés mellett. Gazdálkodásuk során vegyszereket nem használnak.

Életmódjuk, szokásaik, gondolkodásuk az udvarban, a kertekben és az erdőben a növényekkel, az állatokkal és az épületekkel végzett sok, többnyire kézi munkához, járáshoz is idomul, mint a régiségben.

Szívesen látnak vendégeket náluk fent a dombról megnézni a szép zalai tájat, megérezni a fa-vályog épületeik különös hangulatát, belső levegőjének illatát és átélni a megszelídült, velük élő állatokkal a kapcsolatot és rácsodálkozni az itt élő növények sokféleségére. A zöldséges kertek és a mindenütt található számtalan fajtájú és korú gyümölcsfák érdekes együttélése a vadon termő fákkal természetes közeget alkotnak.

Kínálnak még: 7 fős szálláshely, 12 fős étkezőhelyiség kemencével, csikótűzhellyel, bográcsozási lehetőség, több mint 100 féle őshonos és egzotikus állat megtekintése, simogatása, íjászkodás, hajítás, fazekazás, vályog és fa építészet bemutatása, kirándulás erdőn-mezőn…

Termékek: Friss zöldségek; Friss gyümölcsök; Palánták; Levendula illatpárnák

Állandó kínálat: Állatokkal való ismerkedés; Kerti séta; Kilátótorony; Szálláshely

Alkalmi kínálat: Kemencés sütési lehetőség (langalló); Íjászkodás; Erdei túra gyógynövényismerkedéssel; Előadás hagyományos építészetről, vályogépítészetről bemutatóval

Fotógaléria

NYitott napok


Nincs rögzített nyitott nap.


Előzetes egyeztetés alapján a meghirdetett alkalmakon túl is fogadnak vendéget, rendezvényt.

Cím / Elérhetőség


Megközelíthetőség


Ligetfalvára a 76-os főút felől érkezve tovább kell haladni a faluközponttól kifelé a Petőfi Sándor utcán, majd az első kereszteződésnél jobbra kell fordulni az egysávos aszfaltúton felfelé. A porta innen 600 méterre található a dombtetőn (a temető mellett).

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön programjainkról!


nyitott porták
zala-völgye

Zala Termálvölgye Egyesület

8790 Zalaszentgrót, Batthyány Lajos út 13.

Telefon: 06 83 361 305

Írjon nekünk