Medvebor Pince

Egy borászat Zalaszentgróton, ahol a természetesség természetes.


A Medvebor Pince 2010 óta készíti természetes borait a csáfordi szőlőhegyen. Borokat sokféleképpen lehet készíteni. A szőlő ültetésétől a palackozásig a szőlész-borász folytonosan döntéseket hoz. Ezen a birtokon ezekben a döntésekben nagyon nagy könnyebbséget jelent, hogy minden szempontból a természetességet helyezik előtérbe, így bizonyos megoldások eleve fel sem merülnek a döntések során.
Ezért van az, hogy a pincéhez tartozó szőlőkben nem használnak szintetikus műtrágyát és gyomirtó szereket. A szüret során kizárólag kézzel szedik a szőlőt, kíméletesen, hogy minél kevésbé törődjön a szállítás során. A pincében kénen kívül semmit nem adnak a musthoz és a borhoz, a tisztaság érdekében pedig palackozás előtt bentonittal derítik és kíméletesen szűrik a borokat.
A szőlőikben termő ismert hagyományos fajtákon túl igyekeznek felkutatni kiveszőben lévő Kárpát-medencei szőlőfajtákat, s az ezekből készült mikrotételekkel igazolni, hogy a régi, ma már alig ismert szőlőfajták hatalmas genetikai értéket, kincset jelentenek.
Boraik így nem évről évre ugyanazt a laborban, tervezőasztalon kimért és élelmiszer-ipari üzemben előállított ízvilágot jelenítik meg, hanem minden évben az adott évjárat hatását, a kiváló termőhely adottságait tükrözik.
Hisznek abban, hogy így izgalmasabb, különlegesebb és végső soron finomabb borok készülnek.

Termékek: Palackozott borok

Szolgáltatások: Borkóstoló; Szőlőtúra; Borfogyasztás; Vezetett borkóstoló csoportoknak; Ismeretterjesztő előadás a természetes borkészítésről

Fotógaléria

NYitott napok


Nincs rögzített nyitott nap.


A Medvebor Pince elsősorban szőlészetként és borászatként üzemel, s bár szívesen fogad vendégeket, a meghirdetett időpontokon túl - a szezonális munkák miatt – előre egyeztetett időpontban tud csak csoportokat fogadni. Előzetes bejelentkezés, egyeztetés az időpont előtt legalább egy hónappal szükséges. Megértésüket köszönjük.

Cím / Elérhetőség


Zalaszentgrót

Cím 8795 Zalaszentgrót, Déloldal-lap u. 70
Telefon +36 (20) 223-2368
E-mail pincemedvebor.hu
Weboldal http://medvebor.hu
https://www.facebook.com/Medvebor

Megközelíthetőség


A Medvebor Pince a Zalaszentgrótot Zalacsánnyal összekötő útról a Csáford-Alsóhegy táblánál nyugatra fordulva, majd a műúton 1,1 km-t haladva közelíthető meg. A pince itt az út jobb oldalán található gyümölcsöskertben, az úttól mintegy 200 m távolságra található, a Csáford-völgyi Natúr Ponttal pont szemben.

A porta által kínált termékek

Palackozott borok

Palackozott borok a Medvebor Pincétől.

Részletek

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön programjainkról!


nyitott porták
zala-völgye

Zala Termálvölgye Egyesület

8790 Zalaszentgrót, Batthyány Lajos út 13.

Telefon: 06 83 361 305

Írjon nekünk