Nubia Sajtház

Kecsketartó, sajtkészítő gazdaság szőlőhegyi környezetben Zalaszentgróton.


Izerné Kiss Helga és családja 2008-ban vágott bele a nubiai kecske tartásába, tenyésztésébe: foglalkoznak gidák értékesítésével, illetve különböző kecsketejből elkészített termékeket (joghurt, túró, túrókrém, félkemény sajtok stb.) árusítanak.

Zalaszentgrót város Csáford városrészének szőlőhegyén található portájuknál a meghirdetett napokon várják vendégeiket termékkóstolóval, vásárlási lehetőséggel, és a kecskék megtekintésének lehetőségével. Előzetes egyeztetés alapján étkezésre is van lehetőség falusi vendégasztal keretében.

A porta egyik vonzereje a gyönyörű szőlőhegyi környezet, a panoráma, ahol már önmagában az is elég lenne, ha kiülünk és hallgatjuk a madarak énekét. Bár személygépkocsival is érkezhetünk, de kitűnő program lehet, ha a portalátogatást kerékpár-, vagy gyalogtúrával kötjük össze.

Termékek: Friss kecskesajtok; Kecsketej; Kecsketejből készült túró; Gyümölcslé

Szolgáltatások: Termékkóstoló; Állatok megtekintése; Ismeretterjesztés: Falusi vendégasztal; Állatsimogatás, fejés bemutató; Gyalogtúra szervezés

Fotógaléria

NYitott napok


Nincs rögzített nyitott nap.


Szezonban (tavasztól őszig) minimum 8 fős csoportokat fogadnak előzetes bejelentkezés alapján.

Cím / Elérhetőség


Zalaszentgrót

Cím 8795 Zalaszentgrót, Csáford-Alsóhegy Hrsz. 22859/4
Telefon +36 (70) 361-6559
E-mail helga.kissoutlook.hu
Weboldal http://nubiasajthaz.hu

Megközelíthetőség


Ha a portát Zalaszentgrót város Csáford városrésze felől közelíti meg, a Váci utca folytatásában található aszfaltozott szőlőhegyi úton kell elindulnia. Kb. 1 kilométer után éri el a legmagasabb pontot, egy kereszteződést, ahol jobbra kell elindulni egészen az aszfaltút végéig (kb. 450 méter). Jobbra fordulva a földúton lefelé haladva 150 méter után balra található a porta. Másik irányból érkezve a Zalaszentgrótot Kehidakustánnyal összekötő út 7352. számú útról a Csáford-Alsóhegy táblától az aszfaltúton végig egyenesen haladva kb. 2,6 kilométer után lehet elérni a legmagasabb ponton lévő kereszteződést, ahol balra kell fordulni.

A porta által kínált termékek

Friss sajtok

Kecsketejből készült sajtok a Nubia Sajtháztól.

Részletek

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön programjainkról!


nyitott porták
zala-völgye

Zala Termálvölgye Egyesület

8790 Zalaszentgrót, Batthyány Lajos út 13.

Telefon: 06 83 361 305

Írjon nekünk