Öreghegyi Porta

Kutyabarát szőlőhegyi kisgazdaság falusi vendégasztal szolgáltatással és bemutatókkal Türjén.


Türje község zártkerti részén található a hagyományos gyümölcstermesztéssel foglalkozó háztáji gazdaság. A gyümölcsöket hagyományos módon, nem ültetvényszerűen termesztik és ezt a rendszert tervezik a továbbiakban is fenntartani.

Az érdeklődők számára a rendszeresen szervezett nyitott nap folyamán a résztvevők különböző elméleti előadások - természetközeli gazdálkodás, növénytársítás, komposztálás - és gyakorlati foglalkozások keretében ismerkedhetnek meg az adott témával, illetve falusi vendégasztal keretében étkezhetnek és vásárolhatnak a megtermelt szezonális kínálatú gyümölcsökből.

Egyre nagyobb igény mutatkozik a házikedvencekkel nyaralók kultúrált kiszolgálására. Erre ad lehetőséget a környéken pl. kutyával megszálló családoknak, magánszemélyeknek a hegyi porta. A nagy területen elhelyezkedő zártkert a póráz nélküli szabadság élményét adja a kedvenceknek, miközben lehetőséget nyújt a gazdiknak a gyümölcstermesztés, kertészet és a házikerti szőlőművelés műhelytitkainak elsajátítására.

Termékek: Friss gyümölcs; Zöldség; Kistermelői lekvárok

Szolgáltatások: Előadások és bemutatók mezőgazdasági és agarászati témákban; Falusi vendégasztal

Fotógaléria

NYitott napok


Nincs rögzített nyitott nap.

Cím / Elérhetőség


Türje

Cím 8796 Türje, Öreghegy Hrsz 4328
Telefon +36 (30) 356-2147
E-mail keresztesj.zmgmail.com
Weboldal https://www.facebook.com/oreghegyiporta/

Megközelíthetőség


A Türje település vége táblától haladva Szalapa felé 1,2 km után balra rá kell fordulni a szőlőhegyre vezető útra. Innen kb. 1 km köves úton.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön programjainkról!


nyitott porták
zala-völgye

Zala Termálvölgye Egyesület

8790 Zalaszentgrót, Batthyány Lajos út 13.

Telefon: 06 83 361 305

Írjon nekünk