A Mézespatkó Alkotóműhely által Zalaszentgróton nyújtott élmény ajánlat.
Hogy mi az a cukorperec? A 18. század elején jelent meg ez a különleges lakodalmi sütemény. Elsősorban Zala megyére jellemző. Ez egy koszorú formájú kemény (de nem száraz) tésztaféle, amit fehér selymes máz fed. Formája az egymásba fonódást jelzi, ezért kötődik a mennyegzőkhöz. Napjainkban a cukorperec ismét fénykorát éli. Ugyanakkor a tanulás hosszú időt vesz igénye, az elkészítés aprólékos. Sok éves tapasztalat szükséges a sikeres elkészítéshez.
Aki részt vesz a programon, betekintést kap az elkészítés módjába: cukorperec verés, sütés, sepregetés, cukormázzal kenés...
Részvétel költsége: 8.000 Ft / fő
Elfogadott fizetési mód: Készpénz
Foglalás, időpont egyeztetés legkésőbb 1 héttel korábban szükséges a +36308258690 telefonszámon.
Foglalható létszámok: 5-12 fő
Élmény időtartama: 3 óra
Mely hónapokban érhető el: januártól decemberig