Nyitott Porták

Belépés az együttműködésbe

Nyitott Porták

A Zala-völgye gazdái, helyi termék előállítói, agroturisztikai szolgáltatói 2018-ban partnerségre léptek egymással és az AgriShort projekt támogatásával létrehozták a Nyitott Porta rövid élelmiszerlánc csoportot.

Az együttműködő tagok célul tűzték ki, hogy minőségi, helyben előállított termékekkel, színvonalas szolgáltatásokkal lássák el a környékbeli lakosokat, az ide látogató vendégeket.

A Nyitott Porta együttműködés nyitott az új belépők felé, a csoport az együttműködés tagjainak döntése alapján új tagokkal bővülhet.

A legfontosabb 4 elvárás az új tagok irányába:

(1) A térségben végezze a tevékenységet. A térség települései: Alibánfa, Almásháza, Batyk, Döbröce, Dötk, Kallósd, Kehidakustány, Kemendollár, Kisgörbő, Kisvásárhely, Ligetfalva, Mihályfa, Nagygörbő, Óhíd, Pakod, Pókaszepetk, Sénye, Sümegcsehi, Szalapa, Tekenye, Tilaj, Türje, Vindornyaszőlős, Zalabér, Zalacsány, Zalaszentgrót, Zalaszentiván, Zalaszentlászló, Zalaszentlőrinc, Zalavég

(2) Legyen gazda, helyi termék előállító vagy agroturisztikai szolgáltató és rendelkezzen értékesítésre szánt termékkel.

(3) Biztosítson vendégfogadásra alkalmas körülményeket.

(4) Vállalja, hogy rendszeresen hirdet meg nyitott napokat és eseményeket az érdeklődők, vásárlók számára.

További információért vegye fel velünk a kapcsolatot a központi elérhetőségeken!

Végül néhány tanács nyitott portáknak egy 2015. évi EU kiadványból.

"AZ ALÁBBIAKBAN NÉHÁNY GYAKORLATI TANÁCCSAL IGYEKSZÜNK SEGÍTENI ÖNNEK, HOGY SIKERES NYÍLT TANYANAPOT TARTSON!

Győződjön meg arról, hogy a kezdeményezést egy helyi/nemzeti/Európai uniós szervezet koordinálja, és hogy sok helyi/közeli gazdaság részt vesz benne.

Gondolkozzon el azon, hogy milyen tevékenységekkel ragadhatja meg a látogatók figyelmét! Ilyen tevékenységek lehetnek például a tanyai séták, lovaglás lovon vagy pónin, utazás traktoron és utánfutóban, az állattartás, a gépállomány és a termékek bemutatása, művészeti és kézműves tevékenységek, állatsimogató vagy kóstoló a helyi termékekből.

Ha a régióra vagy területre jellemző étel- vagy italkülönlegességek termelésével foglalkozik, gondolkozzon el azon, hogyan foglalhatná bele a nyílt nap programjába!

Gondolja át, hogy kik érdeklődhetnek a gazdaság iránt, és miként érheti el a legjobban ezt a célcsoportot, például plakátok, szórólapok terjesztésével, a helyi iskolák felkeresésével, a helyi/országos újságokban közölt hirdetésekkel stb.

Ha bemutató sétát tervez a gazdaságban, tervezze meg a séta útvonalát úgy, hogy a lehető legtöbb látogató érdeklődését és igényét kielégítse, és vegye figyelembe a rendelkezésre álló időt, távolságot és várható időjárást is.

Gondoljon a fiatalabb látogatókra is, és szervezzen olyan tevékenységeket, amelyek leköthetik őket, például kincskeresést vagy kvízjátékot.

Győződjön meg arról, hogy elegendő számú segítővel rendelkezik, például alkalmazottakkal, családtagokkal, barátokkal és önkéntesekkel, akik pontosan tudják mi a feladatuk, tisztában vannak a teljes eseménnyel, és tudják, mi a teendő sürgősségi helyzetben.

Helyezzen ki jelzőtáblákat a látogatóknak, megkönnyítve a helyszínen való tájékozódást (parkolók, mosdók stb.).

Értesítse a biztosítóját az eseményről, és tartsa be az összes egészségügyi és biztonsági előírást!

Helyezzen ki vendégkönyvet, osszon ki kérdőívet vagy szereljen fel ötletládát, hogy megfelelő visszajelzést kaphasson a látogatóktól. Ezek segíthetnek, hogy a következő alkalommal még sikeresebb eseményt szervezzen.

Az előkészületek után fontolja meg, hogy a közösségi médián is hirdeti nyílt tanyanapját.

Kérje meg barátait, szakmabeli ismerőseit és a többi szervezőt, hogy népszerűsítsék rendezvényét a közösségi médiában, a rendezvény után pedig osszák meg képeiket és hozzászólásaikat."

A honlapfejlesztés, valamint az 1. és 2. Facebook kampány a VP6-19.2.1.-99-8-17 Nyitott Porta hálózati projektek című felhívás során elnyert 3417266250 iratazonosító számú „Együttműködés erősítése a Nyitott Porta Hálózatban” című projekt keretében került megvalósításra.
Copyright © 2023 Nyitott Porták - Zala Völgye - Zala Termálvölgye Egyesület - Minden jog fenntartva! Impresszum
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram