Nyitott Porták

Pitypalatty Háztáji Farm

Kecsketartó gazdaság és sajtműhely Tilajban.

A Pitypalatty Háztáji Farm a 76-os főút mentén Tilaj község Tilajújhegy részén található egy csodálatosan szép zöld erdős völgyben. A kecskék már a 76-os főútról lekanyarodva megpillanthatóak.
A farmon főként tejelő kecskék élnek, de a közeljövőben bővülni fog mangalicákkal, baromfikkal, nyulakkal és fürjekkel. A portán lehetőség nyílik betekintést nyerni egy kecskefarm életébe, egészen a gidakortól a tejelő anyakecskék mindennapjaikig.
Az anyakecskék fejése tavasztól őszig tart és a kecsketejből különböző tejtermékek, friss és érlelt sajtok készülnek. Ezekbe a folyamatokba nyerhetnek betekintést az ide látogató vendégek.
A porta kiemelt céljának tekinti a kecsketej termékek népszerűsítését, az egészséges élelmiszer előállítását és a következő generáció edukációját.

Termékek: Friss kecske tejtermékek (túró, joghurtok, krémdesszertek); Kecske friss sajtok (gomolyák, lágysajtok, krémsajtok, fehérpenészes sajtok); Kecske érlelt sajtok (félkemény és kemény)

Szolgáltatások: Farmlátogatás, állatsimogatás - „gidaovi”, kecske tejtermékek, sajtok kóstolása

Képgaléria

Pitypalatty Háztáji Farm termékei

Sajtok és tejtermékek kecsketejből

Kecsketejből készült termékek a Pitypalatty Háztáji Farmtól.
Részletek

Elérhetőségek

8782 Tilaj, Szabadság utca 27.
A honlapfejlesztés, valamint az 1. és 2. Facebook kampány a VP6-19.2.1.-99-8-17 Nyitott Porta hálózati projektek című felhívás során elnyert 3417266250 iratazonosító számú „Együttműködés erősítése a Nyitott Porta Hálózatban” című projekt keretében került megvalósításra.
Copyright © 2023 Nyitott Porták - Zala Völgye - Zala Termálvölgye Egyesület - Minden jog fenntartva! Impresszum
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram