Program 2024. június 22-én szombaton 10.00-től 13.00 óráig a Mézespatkó Alkotóműhelyben Zalaszentgróton.
Hogy mi az a cukorperec? A 18. század elején jelent meg ez a különleges lakodalmi sütemény. Elsősorban Zala megyére jellemző. Ez egy koszorú formájú kemény (de nem száraz) tésztaféle, amit fehér selymes máz fed. Formája az egymásba fonódást jelzi, ezért kötődik a mennyegzőkhöz. Napjainkban a cukorperec ismét fénykorát éli. Ugyanakkor a tanulás hosszú időt vesz igénye, az elkészítés aprólékos. Sok éves tapasztalat szükséges a sikeres elkészítéshez.
Aki részt vesz a programon, betekintést kap az elkészítés módjába: cukorperec verés, sütés, sepregetés, cukormázzal kenés...
Vásárlási lehetőség: cukorperec
Részvétel költsége: 10.000 Ft/fő
Fizetési mód: készpénz
Előzetes bejelentkezés szükséges legkésőbb 3 nappal korábban a +36308258690 telefonszámon.
Létszámkorlát: 12 fő/alkalom