Nyitott Porták

Zalai cukorperec készítés

Zalai cukorperec készítés

Készítsük el együtt a hagyományos zalai lakodalmas süteményt!
8790 Zalaszentgrót, Kisfaludy utca 17/A.
2024-06-22 10:00
10:00
 - 13:00

Program 2024. június 22-én szombaton 10.00-től 13.00 óráig a Mézespatkó Alkotóműhelyben Zalaszentgróton.

Hogy mi az a cukorperec? A 18. század elején jelent meg ez a különleges lakodalmi sütemény. Elsősorban Zala megyére jellemző. Ez egy koszorú formájú kemény (de nem száraz) tésztaféle, amit fehér selymes máz fed. Formája az egymásba fonódást jelzi, ezért kötődik a mennyegzőkhöz. Napjainkban a cukorperec ismét fénykorát éli. Ugyanakkor a tanulás hosszú időt vesz igénye, az elkészítés aprólékos. Sok éves tapasztalat szükséges a sikeres elkészítéshez.

Aki részt vesz a programon, betekintést kap az elkészítés módjába: cukorperec verés, sütés, sepregetés, cukormázzal kenés...

Vásárlási lehetőség: cukorperec

Részvétel költsége: 10.000 Ft/fő

Fizetési mód: készpénz

Előzetes bejelentkezés szükséges legkésőbb 3 nappal korábban a +36308258690 telefonszámon.

Létszámkorlát: 12 fő/alkalom

Képgaléria

Videók

A honlapfejlesztés, valamint az 1. és 2. Facebook kampány a VP6-19.2.1.-99-8-17 Nyitott Porta hálózati projektek című felhívás során elnyert 3417266250 iratazonosító számú „Együttműködés erősítése a Nyitott Porta Hálózatban” című projekt keretében került megvalósításra.
Copyright © 2023 Nyitott Porták - Zala Völgye - Zala Termálvölgye Egyesület - Minden jog fenntartva! Impresszum
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram