Nyitott Porták

Megalakult a Zala-völgyi Nyitott Porta együttműködés

A Zala Termálvölgye Egyesület szakmai támogatásával 2018. július 25-én Zalacsányban a Farm Inn Fogadóban (Örvényeshegy u. 20.) megalakult a Nyitott Porta rövid élelmiszerlánc (RÉL) csoport.

A partnerséget megalapító 16 Zala-völgyi gazda, helyi termék előállító és agroturisztikai szolgáltató célul tűzte ki, hogy minőségi, helyben előállított termékekkel, színvonalas szolgáltatásokkal lássák el a környékbeli lakosokat és az ide látogató vendégeket. Az együttműködő gazdák legfontosabb vállalása, hogy egész évben rendszeresen hirdetnek meg nyitott napokat és eseményeket az érdeklődők, vásárlók számára, akik így felkereshetik a portákat, megismerkedhetnek az itt folyó mezőgazdasági, élelmiszer-készítési munkafolyamatokkal, megkóstolhatják, és a gazdaságból közvetlenül megvásárolhatják a különleges helyi termékeket. A gazdák által meghirdetett időpontokról, programokról az együttműködés - jelenleg fejlesztés alatt álló - közös honlapján, a www.nyitottportak.hu oldalon érhető majd el aktuális információ 2018. szeptember 1-től kezdődően.

A rövid élelmiszerlánc csoport megalakításában kulcsfontosságú segítséget adott egy horvát-magyar határmenti együttműködési projekt. (A projekt címe: AgriShort - Rövid élelmiszerláncok és a versenyképes agrárgazdaság létrejöttének megalapozása térségi és intézményi együttműködések életre hívásával; A támogató program: Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020; Program honlap: www.huhr-cbc.com, Projekt honlap: www.agrishort.eu/hu) Az AgriShort projekt keretében került sor egyebek mellet a RÉL csoport megalakítását előkészítő szakmai tevékenységekre (pl. helyzetelemzés, tudásátadás), a Nyitott Porták kommunikációját lehetővé tevő fejlesztésekre (pl. arculattervezés, promóciós kisfilm, honlap stb. - ez utóbbiak augusztus folyamán fognak elkészülni).

A 2018. július 25-i rendezvényen egyebek mellett sor került a Nyitott Porta RÉL csoportot megalakító együttműködési megállapodás együttes aláírására; a Nyitott Porta együttműködésbeli tagságot igazoló tanúsítványok és táblák átadására; valamint a Nyitott Porták termékeinek kiállítására is.

Közzététel időpontja: 2018. július 25.

Közzétette: Zala Termálvölgye Egyesület

További információ: 83/361-305,

A honlapfejlesztés, valamint az 1. és 2. Facebook kampány a VP6-19.2.1.-99-8-17 Nyitott Porta hálózati projektek című felhívás során elnyert 3417266250 iratazonosító számú „Együttműködés erősítése a Nyitott Porta Hálózatban” című projekt keretében került megvalósításra.
Copyright © 2023 Nyitott Porták - Zala Völgye - Zala Termálvölgye Egyesület - Minden jog fenntartva! Impresszum
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram