Nyitott Porták

Nyitott porta kisokos 2. - Készítsünk Facebook oldalt!

Gazdáknak szóló ismeretterjesztő sorozatunk második részében lépésről lépésre végigvesszük, hogy miként tudunk létrehozni Facebook oldalt nyitott portánk számára.

Egy nyitott porta számára a vendégeivel való kapcsolattartás legegyszerűbb módja egy facebook oldal létrehozása és működtetése.

Hogyan tudok létrehozni Facebook oldalat a gazdaságom számára?

Először is, ha még nem tettük meg regisztráljunk magánszemélyként a facebookra a saját személyes e-mail címünk megadásával. Ennek a módját most nem részletezem.

Ha már rendelkezünk személyes Facebook profillal, akkor hozzáfoghatunk egy Facebook oldal létrehozásának a nyitott portánk számára.

A Facebook profilunkba bejelentkezve a szokásos hírfolyam képe fogad minket.

A felső sáv jobb szélén kattintsunk a plusz jelre.

A legördülő létrehozás menüből válasszuk ki az oldal menüpontot.

Most megjelent az a felület ahol megadhatjuk új Facebook oldalunk alapadatait.

Az oldal neve rubrikába nyitott portánk választott fantázianevét írjuk. Ezt a nevet használjuk a vevőkkel való kommunikáció során.

Például: Nubia Sajtház.

Adjuk meg az oldal besorolási kategóriáját. Például: termék / szolgáltatás.

Most egy rövid, lényegretörő porta bemutató szöveg következik.

Például: Izerné Kiss Helga kecsketejből készült termékei (félkemény sajtok, joghurt, túró). Meghirdetett napokon várjuk vendégeinket termékkóstolóval, vásárlási lehetőséggel családi gazdaságunkban Zalaszentgróton.

Most kattintsunk a lap alján látható oldal létrehozása gombra.

Néhány másodperc alatt a Facebook létrehozta az új oldalunkat.

A bal sávban megjelentek új rubrikák, így folytathatjuk az oldalunk adatokkal való feltöltését.

Adjunk meg egy a portánkra jellemző profilképet a profilkép beállítása gombra kattintva.

A fájl feltöltése felugró ablak segítségével nyissuk meg a kiválasztott képet.

Miután kész vagyunk, ugyanígy eljárva válasszunk ki egy borítóképet is. A feltöltött képet a bal sávban húzással tudjuk a megfelelő helyre igazítani a kívánt látvány elérése érdekében.

Most kattintsunk a lap alján látható mentés gombra.

Az oldal pillanatok alatt elkészül és nyilvánossá válik az interneten.

Most adjunk meg egy felhasználónevet az oldalnak. Ezt az oldal tetején, a felhasználónév létrehozása gombra kattintva tehetjük meg. Például: nubiasajt

A felhasználónév segítségével könnyebben adhatjuk meg Facebook oldalunk elérhetőségét másoknak. A példánál maradva új Facebook oldalunk elérhetősége facebook.com/nubiasajt lesz, vagy még rövidebben fb.com/nubiasajt.

A még hiányzó legfontosabb alapadatok megadásában a Facebook lépésről lépésre vezet majd minket. Ne feledkezzünk meg például az olyan alapadatok megadásáról, mint a nyitott porta települése, címe, telefonszáma és e-mail címe.

Adminisztrátorként számos további beállítást végezhetünk el oldalunkon. Kattingassuk végig az egyes menüpontokat és fedezzük fel a lehetőségeket.

Készült: 2021. január

A videóban felhasználásra kerültek képek egyes Zala-völgyi Nyitott Porták Facebook oldalairól.

Narrátor: Szabó Tibor, koordinátor, Zala-völgyi Nyitott Porták

Videó megtekintése:

A honlapfejlesztés és az 1. Facebook kampány a VP6-19.2.1.-99-8-17 Nyitott Porta hálózati projektek című felhívás során elnyert 3417266250 iratazonosító számú „Együttműködés erősítése a Nyitott Porta Hálózatban” című projekt keretében került megvalósításra.

Ez a honlap az Európai Unió pénzügyi támogatásával készült. A honlap tartalma a Zala Termálvölgye Egyesület kizárólagos felelőssége és semmiképpen sem tekinthető az Európai Unió és/vagy az Irányító Hatóság álláspontjának. www.huhr-cbc.com

Copyright © 2023 Nyitott Porták - Zala Völgye - Zala Termálvölgye Egyesület - Minden jog fenntartva! Impresszum
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram