Nyitott Porták

Nyitott porta kisokos 3. - Facebook bejegyzés írása az oldalunkra

Gazdáknak szóló ismeretterjesztő sorozatunk harmadik részében bemutatjuk, hogy hogyan tudunk bejegyzést közzétenni nyitott portánk Facebook oldalán.

Sorozatunk előző részében megmutattuk, hogy hogyan készítsünk Facebook oldalt nyitott portánk számára.

Fontos, hogy az oldalon rendszeresen, - például hetente egyszer - hírt adjunk gazdaságunkról egy Facebook bejegyzés közzétételével. Ezek a Facebook oldalunkon közzétett bejegyzések megjelennek oldalunk követőinek hírfolyamában, sőt potenciális új oldal kedvelőket, vásárlókat érhetünk el általuk.

Lássuk, hogy mi a legegyszerűbb módja egy oldal bejegyzés létrehozásának.

Először lépjünk be a személyes profilunkkal a Facebookra. A szokásos hírfolyam képe fogad minket.

A fejléc bal oldalának keresője segítségével hívjuk elő a nyitott portánk Facebook oldalát, amin a bejegyzést szeretnénk közzétenni.

Például: Mézespatkó Alkotóműhely.

A keresési találatok közül kattintsunk az oldalra.

Most betöltődött a nyitott portánk Facebook oldala adminisztrátor nézetben.

A jobb sávban kattintsunk az oldal tetején látható bejegyzés létrehozása gombra.

Most megjelent a bejegyzés létrehozása felugró ablak, ahol elkészíthetjük a Facebook posztot.

Az elhelyezés a bejegyzésedben sávban kattintsunk a fénykép ikonra. A fájl feltöltése felugró ablak segítségével válasszuk ki a kívánt fotót.

A betöltődött fénykép feletti részen gépeljük be a közzétenni kívánt szöveget. Például: Köszönjük a zalaszentgróti mézeskalács városépítők munkáját! Idén is csodálatos lett a végeredmény!

Több embert érhetünk el a bejegyzésünkkel, ha további beállításokat is elvégzünk a bejegyzésen.

Kattintsunk a mosolygó fej ikonra és válasszunk ki, szúrjunk be a szöveghez illő hangulatjeleket. Például: beszúrunk egy piros szívet, egy karácsonyfát és egy mosolygó fejet.

Az elérések szempontjából hasznos az is, ha a bejegyzéshez hely adatot és hangulat adatot is megadunk. Ezek módja a következő.

Az elhelyezés a bejegyzésedben sávban a három pontra, azaz a továbbiak ikonra kattintva előhívjuk a teljes menüsort. Itt rákattintunk a bejelentkezés gombra, majd kereséssel kiválasztunk egy, a bejegyzésünk szempontjából releváns helyszínt. Ez lehet a saját portánk, de akár egy település is. Itt a példában most a települést választom ki.

Most megint rákattintok a továbbiak ikonra és ezúttal a hangulat / tevékenység menüpontot választom ki. A megjelenő érzések listából kiválasztok egy a bejegyzésemhez passzoló hangulatot. Például a hálás érzést.

El is készültünk a bejegyzéssel. Kattintsunk a közzététel gombra és az oldalunkon nézzük meg az eredményt. A bejegyzésünk azonnal láthatóvá vált mindenki számára.

Van arra is lehetőségünk, hogy ne azonnal jelenjen meg a poszt, hanem időzítsük a bejegyzést, azaz egy általunk választott későbbi időpontban tegyük láthatóvá. Ennek a módja a következő.

A korábban már bemutatott módon hívjuk elő a nyitott portánk Facebook oldalát adminisztrátor nézetben. Az oldal kezelése bal oldali menüsorból válasszuk ki a közzétételi eszközök menüpontot. Kattintsunk a bejegyzés létrehozása gombra az oldal tetején.

Felugrik az új bejegyzés ablak, aminek bal sávjában tudjuk megadni a Facebook posztunk adatait. Nagyon hasonló módon járjunk el, mint az előbb bemutatott esetben: begépeljük a szöveget, a mosolygós fejre kattintva hangulatjeleket szúrunk be, feltöltjük a fényképet, beállítjuk a helyet és megadunk egy hangulatot.

A különbség az, hogy ezúttal nem a közzététel gombra kattintunk, hanem a mellette lévő nyíl gombra kattintással előhívjuk a bejegyzés időzítése ablakot, ahol meg tudjuk adni azt a dátumot és azt az óra - perc adatot, amikor szándékunk szerint meg kell, hogy jelenjen a bejegyzés az oldalunkon. Az időzítés gombra kattintással véglegesíthetjük a bejegyzést.

Ez a bejegyzés tehát nem kerül ki azonnal az oldalunkra, hanem átmenetileg csak a közzétételi eszközök oldal időzített bejegyzések listájában fogjuk megtalálni.

Bemutattuk a legegyszerűbb módját a Facebook posztok közzétételének.

Természetesen Facebook bejegyzésként nem csak szöveget és fényképet, hanem egyebeket is közzé tudunk tenni: például több fotóból álló galériát, videó fájlt, külső internet hivatkozás címet, YouTube videó linket stb.

Bátran kísérletezzünk, fedezzük fel a Facebook bejegyzések által nyújtott lehetőségeket!

Készült: 2021. január

A videóban felhasználásra kerültek képek egyes Zala-völgyi Nyitott Porták Facebook oldalairól.

Narrátor: Szabó Tibor, koordinátor, Zala-völgyi Nyitott Porták

Videó megtekintése:

A honlapfejlesztés és az 1. Facebook kampány a VP6-19.2.1.-99-8-17 Nyitott Porta hálózati projektek című felhívás során elnyert 3417266250 iratazonosító számú „Együttműködés erősítése a Nyitott Porta Hálózatban” című projekt keretében került megvalósításra.

Ez a honlap az Európai Unió pénzügyi támogatásával készült. A honlap tartalma a Zala Termálvölgye Egyesület kizárólagos felelőssége és semmiképpen sem tekinthető az Európai Unió és/vagy az Irányító Hatóság álláspontjának. www.huhr-cbc.com

Copyright © 2023 Nyitott Porták - Zala Völgye - Zala Termálvölgye Egyesület - Minden jog fenntartva! Impresszum
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram