Nyitott Porták

Csáford-völgyi Natúr Pont

Gyümölcs, zöldség és gyógynövény feldolgozó Zalaszentgróton.

Zalaszentgrót Csáford Alsóhegyen széles körű feldolgozás folyik. Nem csak a gyümölcsökből és zöldségekből készítenek 100%-os mono-multileveket, aszalványokat és hagyományos lekvárokat, hanem feldolgozásra kerülnek a gyógynövények is. Többek között illóolaj lepárlással, szárítással és szirupkészítéssel is lehet itt találkozni az 52 féle növényi olaj préselés mellett. Ezeken kívül be lehet tekinteni a szappangyártás rejtelmeibe.

A fenntartható gazdálkodás itt lételem, nem csupán napelemet, komposzt toaletet használnak, hanem többek között energia felhasználást nem igénylő hűtött raktárokban tárolják a termékeket.
Az összesen több, mint 20.000 m2-es vegyszermentes területen a lehető legtöbb mellékterméket hasznosítják és ebbe a folyamatba az állatokat is bevonták. Megtalálhatóak itt kecskék, rackák, sertések, nyulak és baromfiak is.
Előre egyeztetett időpontban a felsorolt tevékenységeket a látogatók gyakorlatban is kipróbálhatják.

Termékek: Gyümölcslevek; Gyógynövény szirupok
Szolgáltatások: Üzemek megtekintése; Kóstolási lehetőség; Állatok megtekintése; Tájékoztató a termékekről, a feldolgozás módjáról; Gyakorlatban kipróbálható feldolgozás, pl. gyümölcslé gyártás, illóolaj lepárlás

Képgaléria

Videók

Csáford-völgyi Natúr Pont termékei

Gyógynövény szirupok

Gyógynövényekből készült szirupok a Csáford-völgyi Natúr Ponttól.
Részletek

Elérhetőségek

8790 Zalaszentgrót, Csáford, 22235 hrsz.
A honlapfejlesztés, valamint az 1. és 2. Facebook kampány a VP6-19.2.1.-99-8-17 Nyitott Porta hálózati projektek című felhívás során elnyert 3417266250 iratazonosító számú „Együttműködés erősítése a Nyitott Porta Hálózatban” című projekt keretében került megvalósításra.
Copyright © 2023 Nyitott Porták - Zala Völgye - Zala Termálvölgye Egyesület - Minden jog fenntartva! Impresszum
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram