Nyitott Porták

Fenyőkertész kertje

Fenyő-gyűjtemény kertlátogatási lehetőséggel Zalaszentgróton.

A kertben egy kisebb, folyamatosan bővülő fenyő-gyűjtemény található, vegyítve lombhullató fákkal, évelőkkel. A fenyőfélék elsősorban gyűjteményes fajták, ritkaságok, nem alapfajok. A növényeket meg lehet tekinteni, fényképezni irányított kertlátogatás keretében. A vásárlási feltételek limitáltak.
A kert tervezetten díszkert jelleggel épül fel. Több friss fajta magyarországi alkalmassága vizsgálható. A klimatikus viszonyok változásának növényekre gyakorolt hatására kiemelt figyelmet fordítunk. A frissen megjelent károkozókra való tekintettel nem tervezett jelentős pikkelylevelű állomány. (tuják, hamisciprusok). A fő irányt a Pinus nemzettség határozza meg.
A kert gyepen körbejárható, utak nem tervezettek. Ezek a látogatások évszakonként javasoltak, koncentrálva a növény vegetációs állapotaira, mint például a tavaszi rügyfakadás – erőshajtás, vagy a téli fagyos körülmények közti sárga színvilág, esetlegesen tobozgyűjtés. Speciális alkalom tud lenni egy tél végi workshop, ahol oltást lehet tanulni, vagy kiültetési tanácsokat lehet adni. A másik egy adventet megelőző díszkészítési workshop, amelyhez a sokféle fenyő sokféle gallyal tud szolgálni a kert. A kert magánkertként üzemel, saját házirenddel. Erről mindig megfelelő információt fognak adni a honlap, a facebook felület, a kertkapu.
A kert nyitva áll mindenki előtt, legyen az lelkes amatőr, botanikai szakember, kertészmérnök, kerttervező. A kert fogadja azt, aki tanulni vágyik, ismerkedik, érdeklődik.

Termékek: Oltott cserepes dísznövények.

Szolgáltatások: Vezetett kertbejárás; Ismeretátadás fenyőkről; Workshop-ok.

A porta eseményei

Kertbejárás - szeptember

Zalaszentgrót
2024-09-20 09:00
370 fajta fenyő megtekintése a kiültetés második évében a Fenyőkertész kertjében.
Részletek

Adventi készülődés

Zalaszentgrót
2024-11-29 14:00
Fenyőágakból készülnek a díszek a Fenyőkertész kertjében.
Részletek

Képgaléria

Fenyőkertész kertje termékei

Különleges fenyő oltványok

Oltott cserepes dísznövények a Fenyőkertész kertjéből.
Részletek

Elérhetőségek

8790 Zalaszentgrót, Hévízi út 68.
A honlapfejlesztés, valamint az 1. és 2. Facebook kampány a VP6-19.2.1.-99-8-17 Nyitott Porta hálózati projektek című felhívás során elnyert 3417266250 iratazonosító számú „Együttműködés erősítése a Nyitott Porta Hálózatban” című projekt keretében került megvalósításra.
Copyright © 2023 Nyitott Porták - Zala Völgye - Zala Termálvölgye Egyesület - Minden jog fenntartva! Impresszum
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram