Nyitott Porták

Huszonyai Porta

Kultúrpajta és kisgazdaság Zalaszentgróton.

A zalaszentgróti Huszonya-hegyhez szorosan kötődő Cseh-Laposa család 50 éve foglalkozik mezőgazdasági tevékenységgel. A környék szórványosan borospincékkel beépített, régebben híres volt szőlőkultúráiról. Portájukra egy kultúrpajta fogadja vendégeit, színes programokkal fűszerezve, mint például népzenei előadások, továbbképzések és népművészeti kézműves foglalkozások, ami mindenki számára nyitott.

A család évek óta foglalkozik borkészítéssel, és az általuk készített huszonyai ízharmóniát most nyilvánosan is szeretné megosztani a nagyérdeművel.
Az eddigi tagok profilát tekintve a Huszonya-Porta egy új színfolt lesz a környéken, amivel elsősorban a helybéli közösségek kulturális élete erősödik a Zala-völgyében.

Termékek: Kistermelői gyümölcs készítmények.

Szolgáltatások: Borkóstolás, barangolás Huszonyán, népzenei képzések, kézműves foglalkozások.

Porta megközelítése: Zalaszentgrótról indulva le kell kanyarodni Kisgörbő irányába. A kereszteződéstől számítva 2,8 kilométer után balra le kell kanyarodni a köves útra, amely a Huszonyai szőlőhegy ill. a Cinege utca irányába vezet. A köves / földes úton (letérés nélkül) haladva 1,3 km után érünk el a portához, amely bal oldalon lesz található.

Képgaléria

Elérhetőségek

8790 Zalaszentgrót, Huszonya-hegy, Középoldal, Hrsz.: 12904
A honlapfejlesztés és az 1. Facebook kampány a VP6-19.2.1.-99-8-17 Nyitott Porta hálózati projektek című felhívás során elnyert 3417266250 iratazonosító számú „Együttműködés erősítése a Nyitott Porta Hálózatban” című projekt keretében került megvalósításra.

Ez a honlap az Európai Unió pénzügyi támogatásával készült. A honlap tartalma a Zala Termálvölgye Egyesület kizárólagos felelőssége és semmiképpen sem tekinthető az Európai Unió és/vagy az Irányító Hatóság álláspontjának. www.huhr-cbc.com

Copyright © 2023 Nyitott Porták - Zala Völgye - Zala Termálvölgye Egyesület - Minden jog fenntartva! Impresszum
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram