Nyitott Porták

Öreghegyi Porta

Kutyabarát szőlőhegyi kisgazdaság falusi vendégasztal szolgáltatással és bemutatókkal Türjén.

Türje község zártkerti részén található a hagyományos gyümölcstermesztéssel foglalkozó háztáji gazdaság. A gyümölcsöket hagyományos módon, nem ültetvényszerűen termesztik és ezt a rendszert tervezik a továbbiakban is fenntartani.
Az érdeklődők számára a rendszeresen szervezett nyitott nap folyamán a résztvevők különböző elméleti előadások - természetközeli gazdálkodás, növénytársítás, komposztálás - és gyakorlati foglalkozások keretében ismerkedhetnek meg az adott témával, illetve falusi vendégasztal keretében étkezhetnek és vásárolhatnak a megtermelt szezonális kínálatú gyümölcsökből.
Egyre nagyobb igény mutatkozik a házikedvencekkel nyaralók kultúrált kiszolgálására. Erre ad lehetőséget a környéken pl. kutyával megszálló családoknak, magánszemélyeknek a hegyi porta. A nagy területen elhelyezkedő zártkert a póráz nélküli szabadság élményét adja a kedvenceknek, miközben lehetőséget nyújt a gazdiknak a gyümölcstermesztés, kertészet és a házikerti szőlőművelés műhelytitkainak elsajátítására.
Termékek: Friss gyümölcs; Zöldség; Kistermelői lekvárok
Szolgáltatások: Előadások és bemutatók mezőgazdasági és agarászati témákban; Falusi vendégasztal

A porta eseményei

Agarász edzés

Türje
2024-06-28 10:00
Agarak futtatása az Öreghegyi Portánál.
Részletek

Agarász edzés

Türje
2024-09-27 10:00
Agarak futtatása az Öreghegyi Portánál.
Részletek

Agarász edzés

Türje
2024-10-28 10:00
Agarak futtatása az Öreghegyi Portánál.
Részletek

Képgaléria

Elérhetőségek

8796 Türje, Öreghegy Hrsz 4328.
A honlapfejlesztés és az 1. Facebook kampány a VP6-19.2.1.-99-8-17 Nyitott Porta hálózati projektek című felhívás során elnyert 3417266250 iratazonosító számú „Együttműködés erősítése a Nyitott Porta Hálózatban” című projekt keretében került megvalósításra.
Copyright © 2023 Nyitott Porták - Zala Völgye - Zala Termálvölgye Egyesület - Minden jog fenntartva! Impresszum
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram