Nyitott Porták

Zalai cukorperec

Különleges lakodalmi sütemény a Mézespatkó Alkotóműhelytől.

Hogy mi az a cukorperec? A 18. század elején jelent meg ez a különleges lakodalmi sütemény. Elsősorban Zala megyére jellemző. Ez egy koszorú formájú kemény (de nem száraz) tésztaféle, amit fehér selymes máz fed. Formája az egymásba fonódást jelzi, ezért kötődik a mennyegzőkhöz. Napjainkban a cukorperec ismét fénykorát éli. Ugyanakkor a tanulás hosszú időt vesz igénye, az elkészítés aprólékos. Sok éves tapasztalat szükséges a sikeres elkészítéshez.

Megvásárolható: Telefonos egyeztetés alapján közvetlenül a Mézespatkó Alkotóműhelyből Zalaszentgrótról a +36308258690 számon.

Mézespatkó Alkotóműhely

Mézeskalács sütés, díszítés, tojás karcolás Zalaszentgróton.
8790 Zalaszentgrót, Kisfaludy utca 17/A.

Képgaléria

Mézespatkó Alkotóműhely további termékei

Mézeskalács termékek

Egyedi kézműves ajándéktárgyak a Mézespatkó Alkotóműhelyből.
Részletek
A honlapfejlesztés és az 1. Facebook kampány a VP6-19.2.1.-99-8-17 Nyitott Porta hálózati projektek című felhívás során elnyert 3417266250 iratazonosító számú „Együttműködés erősítése a Nyitott Porta Hálózatban” című projekt keretében került megvalósításra.
Copyright © 2023 Nyitott Porták - Zala Völgye - Zala Termálvölgye Egyesület - Minden jog fenntartva! Impresszum
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram