Nyitott Porták

Házi rétes készítés

Házi rétes készítés

Húzd velünk - a házi rétes sütés titkai.
8921 Zalaszentlőrinc, Zrínyi Miklós 4.
2024-06-15 09:30
09:30
 - 14:00

Program a Mi Kertünkben Zalaszentlőrincen 2024. június 15. szombaton 9.30-tól 14.00 óráig.

Ha szeretnél eltölteni néhány kellemes órát jó társaságban, szép környezetben, gyere el hozzánk rétest sütni és persze enni!

Az igazi, hártyavékonyra húzott rétes Magyarországon régóta hagyományos ételnek számít, már a 18. században is készítették, legtöbb tájegységünkben pedig ma is kihagyhatatlan a lakodalmi menüből. Itt, Zalában gyakran készült rétes Mindenszentekkor is, ezzel kínálták a távolabbról látogatóba betérő rokonokat.

A rétes elkészítésének tudománya nagyanyákról anyákra, unokákra száll.

Tavasztól őszig, kellemes időben szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen eltöltene velünk egy kellemes napot, miközben megismerkedik a réteskészítés fortélyaival.

A rétesek mellé finom, szezonális leveseket készítünk, elsősorban saját gazdaságunk termékeiből.

Szeretettel várunk mindenkit, akinek fontosak a hagyományok, szereti a rétest, szívesen tanul valami újat és tölt el egy délelőttöt kellemes társaságban, szép környezetben. Remek családi program, baráti társaságokat, munkahelyi csapatokat is szívesen fogadunk.

A részt vevő réteskészítők számát 8 főben maximalizáljuk annak érdekében, hogy mindenkinek legyen ideje kipróbálni és megtanulni a fogásokat. A 8 főn felül kísérő felnőttek-gyerekek is csatalkozhatnak a programhoz.

A program díja tartalmazza a rétesnyújtáshoz szükséges összes eszközt és alapanyagot, munka közben fogyasztható tízórait vagy uzsonnát, valamint ebédre 2 féle levest és utána az általunk elkészített réteseket.

Részvétel költsége: Réteskészítő felnőtt részvételi díj 14 000 Ft / fő. Kísérő felnőtt részvételi díj 3500 Ft / fő. Kísérő gyermek részvételi díj 1800 Ft / fő. Csoportoknak egyedi ajánlatot készítünk.

Elfogadott fizetési mód: Készpénz, banki átutalás

Előzetes bejelentkezés szükséges a +36304743339 telefonszámon vagy a e-mail címen.

Létszámkorlát: 8 fő + kísérők ill. gyerekek

Képgaléria

Résztvevő porták

A honlapfejlesztés, valamint az 1. és 2. Facebook kampány a VP6-19.2.1.-99-8-17 Nyitott Porta hálózati projektek című felhívás során elnyert 3417266250 iratazonosító számú „Együttműködés erősítése a Nyitott Porta Hálózatban” című projekt keretében került megvalósításra.
Copyright © 2023 Nyitott Porták - Zala Völgye - Zala Termálvölgye Egyesület - Minden jog fenntartva! Impresszum
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram