A Medvebor Pince 2010 óta készíti természetes borait a csáfordi szőlőhegyen. Borokat sokféleképpen lehet készíteni. A szőlő ültetésétől a palackozásig a szőlész-borász folytonosan döntéseket hoz. Ezen a birtokon ezekben a döntésekben nagyon nagy könnyebbséget jelent, hogy minden szempontból a természetességet helyezik előtérbe, így bizonyos megoldások eleve fel sem merülnek a döntések során.
Ezért van az, hogy a pincéhez tartozó szőlőkben nem használnak szintetikus műtrágyát és gyomirtó szereket. A szüret során kizárólag kézzel szedik a szőlőt, kíméletesen, hogy minél kevésbé törődjön a szállítás során. A pincében kénen kívül semmit nem adnak a musthoz és a borhoz, a tisztaság érdekében pedig palackozás előtt bentonittal derítik és kíméletesen szűrik a borokat.
A szőlőikben termő ismert hagyományos fajtákon túl igyekeznek felkutatni kiveszőben lévő Kárpát-medencei szőlőfajtákat, s az ezekből készült mikrotételekkel igazolni, hogy a régi, ma már alig ismert szőlőfajták hatalmas genetikai értéket, kincset jelentenek.
Boraik így nem évről évre ugyanazt a laborban, tervezőasztalon kimért és élelmiszer-ipari üzemben előállított ízvilágot jelenítik meg, hanem minden évben az adott évjárat hatását, a kiváló termőhely adottságait tükrözik.
Hisznek abban, hogy így izgalmasabb, különlegesebb és végső soron finomabb borok készülnek.
Termékek: Palackozott borok
Szolgáltatások: Borkóstoló; Szőlőtúra; Borfogyasztás; Vezetett borkóstoló csoportoknak; Ismeretterjesztő előadás a természetes borkészítésről