Nyitott Porták

Medvebor Pince

Egy borászat Zalaszentgróton, ahol a természetesség természetes.

A Medvebor Pince 2010 óta készíti természetes borait a csáfordi szőlőhegyen. Borokat sokféleképpen lehet készíteni. A szőlő ültetésétől a palackozásig a szőlész-borász folytonosan döntéseket hoz. Ezen a birtokon ezekben a döntésekben nagyon nagy könnyebbséget jelent, hogy minden szempontból a természetességet helyezik előtérbe, így bizonyos megoldások eleve fel sem merülnek a döntések során.
Ezért van az, hogy a pincéhez tartozó szőlőkben nem használnak szintetikus műtrágyát és gyomirtó szereket. A szüret során kizárólag kézzel szedik a szőlőt, kíméletesen, hogy minél kevésbé törődjön a szállítás során. A pincében kénen kívül semmit nem adnak a musthoz és a borhoz, a tisztaság érdekében pedig palackozás előtt bentonittal derítik és kíméletesen szűrik a borokat.
A szőlőikben termő ismert hagyományos fajtákon túl igyekeznek felkutatni kiveszőben lévő Kárpát-medencei szőlőfajtákat, s az ezekből készült mikrotételekkel igazolni, hogy a régi, ma már alig ismert szőlőfajták hatalmas genetikai értéket, kincset jelentenek.
Boraik így nem évről évre ugyanazt a laborban, tervezőasztalon kimért és élelmiszer-ipari üzemben előállított ízvilágot jelenítik meg, hanem minden évben az adott évjárat hatását, a kiváló termőhely adottságait tükrözik.
Hisznek abban, hogy így izgalmasabb, különlegesebb és végső soron finomabb borok készülnek.
Termékek: Palackozott borok
Szolgáltatások: Borkóstoló; Szőlőtúra; Borfogyasztás; Vezetett borkóstoló csoportoknak; Ismeretterjesztő előadás a természetes borkészítésről

Képgaléria

Videók

Medvebor Pince termékei

Palackozott borok

Palackozott borok a Medvebor Pincétől.
Részletek

Elérhetőségek

8795 Zalaszentgrót, Déloldal-lap u. 70.
A honlapfejlesztés és az 1. Facebook kampány a VP6-19.2.1.-99-8-17 Nyitott Porta hálózati projektek című felhívás során elnyert 3417266250 iratazonosító számú „Együttműködés erősítése a Nyitott Porta Hálózatban” című projekt keretében került megvalósításra.

Ez a honlap az Európai Unió pénzügyi támogatásával készült. A honlap tartalma a Zala Termálvölgye Egyesület kizárólagos felelőssége és semmiképpen sem tekinthető az Európai Unió és/vagy az Irányító Hatóság álláspontjának. www.huhr-cbc.com

Copyright © 2023 Nyitott Porták - Zala Völgye - Zala Termálvölgye Egyesület - Minden jog fenntartva! Impresszum
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram