Nyitott Porták

Pálos Resort

Szálláshely, borozó és rendezvényhelyszín az erdőszélen Zalacsányban.

A Pálos Resort Zalacsány örvényeshegyi részén az erdőszélen áll, távol a városok és a forgalom zajától. A szálláshely 2017-ben elnyerte az International Hospitality Awards Best Ethno Hotel díját.
Amint az ember belép az ajtón, rögtön otthon érezheti magát. A nagy közösségi tér közepén búbos kemence áll, konyha a sarokban, egy hosszú, körülülhető faasztallal, babzsákok és sok-sok könyv. A tulajdonos Badacsonyi-család szerint a jó reggeli nagyon fontos, mert ha az a vendég ínyére való, akkor csak ezért is visszatér. Csak mézből 12 fajta közül válogathatunk, amelyek a szomszéd méheinek köszönhetően kerülnek a Pálos Resort reggelizőasztalára. A házhoz borozó és fröccsterasz tartozik, a házigazdák saját borukon és gyümölcsleveiken túl közel 20 környékbeli bort is be tudnak mutatni. A 6 hektáros birtokon helyet kapott egy szabadtéri színpad is, a hátteret a hatalmas bükkerdő adja. A színpadon minden év májusában a Magyar Pálos Rend tart Szentmisét. 2018 májusában az Örvényeshegyi Piknik fesztivál indult el itt a Grammy-díjas amerikai gitárművész, Al Di Meola fellépésével.
A területen az 1200-as években jelentős Pálos kolostor állt. A helyi hagyomány szerint Deák Ferenc is szívesen pihent meg egykor az örvényeshegyi kolostor romjainál, az “örményesi csonka torony” tövében.
Termékek: Borok; Méhészeti termékek; Lekvárok; Szörpök
Szolgáltatások: Borkóstoló; Gyermekjátszótér; Szálláshely; Falusi vendégasztal; Harmonika, cigányzene; Lovaskocsis transzfer a közeli szállodákból; Szabadtéri koncert

A porta eseményei

Örvényesvölgy Fesztivál – Június 28.

Zalacsány
2024-06-28 16:00
A háromnapos fesztivál első napjának programja.
Részletek

Örvényesvölgy Fesztivál – Június 29.

Zalacsány
2024-06-29 10:00
A háromnapos fesztivál második napjának programja.
Részletek

Örvényesvölgy Fesztivál – Június 30.

Zalacsány
2024-06-30 10:00
A háromnapos fesztivál harmadik napjának programja.
Részletek

A porta élményajánlatai

Erdei e-bike túra

Vezetett kerékpártúrák a Zalai-dombokon Zalacsányból.
Zalacsány
1,5 óra és 4 óra
2-6 főig
Részletek

Képgaléria

Elérhetőségek

8782 Zalacsány, Örvényeshegy 42.
A honlapfejlesztés, valamint az 1. és 2. Facebook kampány a VP6-19.2.1.-99-8-17 Nyitott Porta hálózati projektek című felhívás során elnyert 3417266250 iratazonosító számú „Együttműködés erősítése a Nyitott Porta Hálózatban” című projekt keretében került megvalósításra.
Copyright © 2023 Nyitott Porták - Zala Völgye - Zala Termálvölgye Egyesület - Minden jog fenntartva! Impresszum
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram